چرا گوشی موبایل کند می شود؟ چگونه سرعت گوشی موبایل را دوباره بالا ببریم؟ این ها سوال هایی است که معمولا صاحبان گوشی های قدیمی از خود می پرسند در این مقاله به بررسی روش هایی برای رفع مشکل کند شدن گوشی موبایل می پردازیم.
به نظر می رسد گوشی های ما به صورت ناگهانی سنگین و کند می شوند و بسیاری از کاربران به دنبال علت کند شدن سرعت گوشی می گردند.
در این زمینه می توان به دلایل احتمالی زیادی اشاره کرد.
خوشبختانه بخشی از این موارد قابل پیش گیری و قابل اصلاح هستند.
حالا به بررسی دلایل مشکل کند شدن گوشی موبایل و راه های افزایش سرعت گوشی می پردازیم:
دلیل اول-اپلیکیشنهای پسزمینه
مشکل این است که برخی از برنامه ها در پس زمینه اجرا می شوند حتی اگر از آن ها استفاده نکنید.
به عنوان مثال برنامه های ایمیل همیشه ایمیل های دریافتی را بررسی کرده و نمایش می دهند حتی اگر وارد آن ها نشوید.
هر برنامه اضافی می تواند مقداری از پردازنده و رم را به خود اختصاص دهد و هر اندازه تعداد آن ها بیش تر باشد این مشکل بیش تر به چشم خواهد آمد.
این مسئله می تواند روی عملکرد دستگاه تاثیر بگذارد.
وجود تعداد زیادی از اپلیکیشن هایی که در پس زمینه گوشی اجرا می شوند می تواند باعث کند شدن گوشی شود.
با گذشت زمان اپلیکیشن های زیادی را نصب می کنیم و در همین حین فراموش می کنیم که اپ های قدیمی تر و بلا استفاده را پاک کنیم.
بسیاری از این اپلیکیشن ها برای به روزرسانی اطلاعات خود اتصال به اینترنت یا نظارت بر سایر بخش های سیستم از منابع موجود در پس زمینه استفاده می کنند و همین امر می تواند منجر به کم شدن سرعت گوشی شود.
از این رو می توان آن را علت کند شدن گوشی در نظر گرفت.
گوشی ها منابع محدودی دارند از جمله حافظه رم، پردازنده و …
پس این منابع باید به تمام موارد مربوط به پس زمینه و کارهایی که از اولویت بالایی برخوردارند تخصیص یابند.
با در نظر گرفتن این موضوع کاملا طبیعی است که اپلیکیشن های در حال اجرا بخش زیادی از منابع پس زمینه را مصرف کنند و این موضوع منجر به کاهش سرعت گوشی در زمان اجرای برنامه هایی نظیر بازی می شود.
اندروید در زمینهی مدیریت منابع سیستم نسبتا خوب عمل می کند اما بالاخره این توانایی ها هم حد و حدودی دارد و نمی توانیم انتظار معجزه از آن داشته باشیم.
بنابراین اولین و سادهترین کاری که در راستای افزایش سرعت گوشی باید انجام شود حذف اپلیکیشن های بلا استفاده است.
خوشبختانه نسخه های جدید اندروید این کار را ساده تر از گذشته کرده اند و به صورت خودکار اپلیکیشن هایی که مدت زیادی مورد استفاده قرار نگرفته اند را در یک فهرست در اختیار کاربر قرار می دهند.
این برنامه ها می تواند علت کند شدن گوشی باشد.
باید مشخص کنید کدام برنامه ها باتری بیشتری مصرف می کنند. در حقیقت استفاده زیاد از باتری نشان می دهد پردازش پس زمینه سنگین تر است.
سعی کنید از تصاویر زمینه ثابت استفاده کرده و از ویجت ها دوری کنید.
برنامه هایی که استفاده نمی کنید را حذف کنید.
کار کردن هم زمان با چند نرم افزار استفاده از چند ابزار را برای کاربر راحت می کند اما روی کارایی و عملکرد گوشی هم تاثیر می گذارد.
توصیه می کنیم که نرم افزارهایی را که از آن ها استفاده نمی کنید غیرفعال کنید.
علاوه بر این با استفاده از ابزارهای ارائه شده توسط سازنده گوشی می توانید برنامه های فعال در پیش زمینه دستگاه را نیز متوقف کنید.
با این کار رم گوشی خود را آزاد می کنید و بار روی آن را کم می کنید.
برای پاک کردن حافظه موقت از روش زیر اقدام کنید:
1-به صفحه «settings» بروید > «swipe» کنید و روی «Device care» ضربه بزنید.
2-روی گزینه «Memory» بزنید > گزینه «Clean now» را بزنید تا با متوقف کردن برنامه های پسزمینه حافظه دستگاه آزاد شود.
با انتخاب گزینه «Apps to exclude from cleaning» می توانید برخی برنامه ها را که مایلید همچنان در پس زمینه گوشی اجرا شوند به فهرست خود اضافه کنید.
دلیل دوم-پر شدن حافظه گوشی
کند شدن گوشی موبایل می تواند ارتباط مستقیمی با پر شدن حافظه آن داشته باشد.
با پر شدن حافظه داخلی گوشی سرعت انتقال کاهش می یابد که می تواند منجر به کند شدن سرعت گوشی هم شود.
این موضوع می تواند به دلیل نصب تعداد زیادی اپلیکیشن ذخیره ی حجم انبوهی از عکس ها، ویدیوها و فایل های موقت مربوط به اپلیکیشن های مختلف باشد.
زمانی که فضای خالی حافظه گوشی رو به اتمام است سیستم عامل اندروید یک پیغام برای شما نمایش می دهد و به کاربر توصیه می کند بخشی از فایل های بلااستفاده را پاک کند.
البته بهتر است قبل از دریافت این پیام خود شما این کار را انجام دهید.
حتی اگر نوتیفیکیشن های مربوط به خالی کردن حافظه را هم هنوز دریافت نکرده اید.
پر شدن زیاد حافظه یا انبوهی از فایل های مربوط به اپلیکیشن های پاک شده می تواند سرعت سیستم را کاهش دهند.
به این امر گسستگی یا همان fragmentation نیز گفته می شود.
در ضمن از کار افتادن بخش هایی از حافظه می تواند در نتیجه ی عمر و محدودیت چرخه خواندن و نوشتن درایو باشد همین امر نیز منجر به افزایش این گسستگی می شود.
با افزایش این گسستگی گوشی برای دستیابی به اطلاعات مختلف باید زمان بیشتری را صرف کند که همین موضوع باعث کاهش سرعت گوشی می شود و می توان آن را علت کند شدن گوشی درنظر گرفت.
اندروید و سایر کنترل کننده های درایو در زمینه ی یکپارچه کردن حافظه عملکرد قابل قبولی دارند.
با این حال با پر شدن حافظه به دلیل کمبود فضا، انتقال و ذخیرهسازی فایل های جدید به کار بسیار سخت تری تبدیل می شود.
اگر حافظه گوشی شما کاملاً پر شده و حذف فایل ها دیگر تأثیر محسوسی در افزایش سرعت گوشی ندارد بهتر است که آن را به تنظیمات کارخانه برگردانید به عبارتی factory reset توجه داشته باشید که در این صورت محتویات حافظه به طور کامل پاک می شود.
چنین کاری احتمالاً مشکل مورد نظر را برطرف می کند.
اگر دستگاه شما این امکان را ندارد که بتوانید به کمک ابزارهای مدیریت حافظه اش کش نرم افزاری آن را پاک کنید می توانید این کار را به طور دستی انجام دهید.
بسیاری از نرم افزارهای دارای عکس های زیاد مانند مروگر و نرم افزارهای شبکههای اجتماعی می توانند چند صد مگابایت یا حتی چند گیگابایت کش تولید کنند.
البته نکته دیگری هم هست که می بایست در نظر داشته باشید.
*به این نکته توجه کنید که در شرایطی که حافظه ی مذکور بسیار قدیمی باشد و دیگر توان چندانی برای ادامه فعالیت نداشته باشد احتمالاً این روش جوابگو شما نیست.
در ضمن بهتر است فایل هایی مانند عکس ها، ویدیوها و آهنگ ها را به جای حافظه داخلی در کارت MicroSD ذخیره کنید زیرا استفاده از این کارت حافظه ها در گوشی بسیار راحت است.
در نهایت به شما توصیه می شود که تا جایی که می شود از سرویس های ذخیره سازی ابری استفاده کنید.
دلیل سوم-باتری گوشی
جالب است بدانید که باتری ها هم پیر می شوند.
پس از دو و یا شاید سه سال استفاده از باتری ظرفیت آن ها کاهش می یابد و شاید دیگر نتوانند جواب گوی شارژ حتی یک روز کامل باشند.
کاهش راندمان باتری طول عمر را کاهش می دهد.
از طرف دیگر باتری هایی که سن و سال بالایی دارند معمولا به دلیل افزایش مقاومت داخلی بخش زیادی از شارژ دریافتی را هدر می دهند و آن را به گرما تبدیل می کنند.
این گرما می تواند پردازنده را هم تحت تاثیر قرار دهد.
گرم شدن یک پردازنده معمولا باعث کاهش سرعت آن می شود.
در ضمن پردازنده ها و حافظه ها برای اینکه عملکرد خوبی داشته باشند باید جریان برق زیادی را دریافت کنند و باتری های قدیمی در این زمینه کارایی چندانی نداشته و همین موضوع منجر به کند شدن گوشی می شود.
سی پی یوها نسبت به درجه حرارت حساس هستند و در صورت داغ شدن گوشی به دلیل قدیمی بودن باتری قابلیت مدیریت شارژ گوشی سرعت پردازنده گوشی را کم می کنند.
در هر صورت باتری های قدیمی به دلیل اینکه نمی توانند مانند سابق ولتاژ سایر قطعات را تامین کنند بر عملکرد قطعاتی مثل حافظه رم، پردازنده و حافظه داخلی تأثیر می گذارند.
در بدترین حالت ممکن باتری ضعیف می تواند منجر به ریبوت و یا ریست های مداوم گوشی شود.
تجربه ای که ممکن است بارها برای شما هم اتفاق افتاده و علت کند شدن گوشی شما باشد.
در این صورت تنها راه حل موجود تعویض باتری قدیمی با یک باتری جدید است.
اما همان طور که می دانید متأسفانه به دلیل اینکه امروزه باتری بسیاری از گوشی های هوشمند غیر قابل تعویض هستند به سختی تعمیر می شوند و یا تعویض آن ها بسیار هزینه بردار بوده و ممکن است برای یک گوشی قدیمی مقرون به صرفه نباشد.
مدیریت مصرف باتری از دیگر اقدامات کاربردی در جهت افزایش سرعت عملکرد و پردازش گوشی تلقی می گردد.
برنامه های پس زمینه دستگاه، در افزایش میزان مصرف باتری و کاهش سرعت عملکرد گوشی بسیار تاثیرگذار هستند.
با غیر فعال کردن این برنامه ها از مصرف زیاد باتری موبایل جلوگیری می شود.
برای انجام این کار به قسمت setting گوشی رفته و گزینه battery را انتخاب و پس از یافتن برنامه های مورد نظر گزینه Force stop را فشار دهید.
دلیل چهارم-به روزرسانی سیستمعامل و اپلیکیشن ها
یکی دیگر از مواردی که می تواند تأثیر به سزایی در کند شدن گوشی و افت سرعت آن داشته باشد به روزرسانی سیستم عامل اندروید و یا ios و اپلیکیشن های آن هاست.
معمولاً ورژن های جدید آن ها از امکانات بیشتری بهره می برند و همین موضوع باعث می شود فشار بیشتری به قطعات سخت افزاری قدیمی بیاید.
بیش تر گوشی های اندرویدی حداقل تا دو سال به روزرسانی های مربوط به سیستم عامل را دریافت نمی کنند.
علاوه بر این حداقل ویژگی های سخت افزاری لازم برای اجرای ورژن های مختلف اندروید معمولاً تغییر زیادی ندارند به عنوان مثال یک گوشی قدیمی با ۱ گیگابایت حافظه رم به طور ناگهانی توانایی اجرای نسخه جدیدتر اندروید را از دست نخواهد داد.
البته در مورد سیستم عامل iOS آیفون موضوع کمی فرق میکند.
البته ممکن است با ارتقا اپلیکیشن ها به دلیل اینکه مشخصات زیادی به آن ها اضافه می شود سنگین تر از گذشته شوند.
اما بیشتر آن ها طوری طراحی شده اند که بخش زیادی از حافظه رم را اشغال نکنند.
از طرفی دیگر نیز بیشتر اپلیکیشن ها تمرکز خود را به جای اوج عملکرد بر مصرف باتری گذاشته اند حتی خود طراحان هم همیشه موضوع مصرف شارژ را مدنظر قرار می دهند.
کاربران به اپلیکیشن هایی که شارژ زیادی مصرف می کنند علاقه چندانی ندارند و معمولاً چنین اپلیکیشن هایی را سریع پاک می کنند البته به جز بازی ها مخصوصا از زمانی قابلیت نمایش ارسال پیغام مصرف باتری برای کاربر در سیستم عامل اندروید اضافه شده است.
با این که آپدیت برنامه گوشی میتواند قابلیت و ویژگیهای مختلف را به دستگاه ببخشد، اما نکته مهم این است که امکان دارد منابع بیشتری مصرف کند.
بسیاری از توسعه دهندگان فقط به قابلیت های جدید برای برنامه های خود فکر میکنند و هیچ گونه توجهی به مصرف منابع دستگاه ندارند.
توجه نداشتن به مصرف منابع باعث می شود کاربران با کاهش سرعت گوشی مواجه شوند و این مسئله آزاردهنده خواهد بود.
برنامه ها رشد پیدا می کنند و قابلیت های جدید به آن ها اضافه می شود اما ما کار خاصی نمی توانیم انجام دهیم به غیر از این که برنامه ها را با برنامه های سبک تر جایگزین کنیم.
البته باید ابتدا مزایای اپلیکیشن را بررسی کنیم و ببینیم که آیا به آن نیاز داریم یا خیر.
در نهایت باید بگوییم که شاید به روزرسانی نرم افزارها در کند شدن گوشی تأثیر داشته باشد.
آپدیت های نرم افزاری همیشه حاوی ویژگی های جدید نیستند بلکه بیش تر مواقع باگ های یک نرم افزار را رفع می کنند و از این طریق سرعت عمل کرد آن و گوشی را ارتقاء می دهند.
همیشه آپدیت های نرم افزاری ارائه شده برای برنامه هایتان را دانلود کنید.
*اگر با اقدامات بالا هنوز مشکل کند شدن گوشی آیفون شما پابرچاست برای تعمیر آن و رفع مشکل با نمایندگی تعمیرات گوشی آیفون در مجموعه دلتافیکس تماس بگیرید و با خیال راحت از خدمات دلتافیکس بهره ببرید چون تمامی خدمات این مجموعه دارای گارانتی معتبر پس از تعمیر می باشند.
اگر با انجام روش های بالا مشکل کند شدن گوشی موبایل شما پا برجاست روش های زیر را هم امتحان کنید:
1-ری استارت کردن گوشی: یک راهکار ساده و سریع برای افزایش سرعت گوشی ری استارت کردن آن است.
این ترفند کش را پاک و برنامه های غیرضروری را متوقف و عملکرد گوشی و برنامه های آن را روان می کند.
برای استفاده از این راهکار تنها باید کلید پاور گوشی را نگه دارید و ابتدا گزینه Restart و بعد گزینه Ok را لمس کنید.
خاموش و روشن کردن دستگاه علاوه بر رفع برخی از اختلالات نرم افزاری و سخت افزاری می تواند سرعت پردازش گوشی را بهبود ببخشد.
2-بازگردانی گوشی به تنظیمات کارخانه: این گزینه آخرین پناه گاه شماست و باید زمانی از آن استفاده کنید که روش های فوق غیر موثر بودهاند.
بازگردانی گوشی به تنظیمات کارخانه دستگاه شما را به حالتی بر می گرداند که کارخانه سازنده اش آن را ارائه کرده است و از این طریق باقیمانده های نرم افزاری و کدهای باگ دار را پاک می کند.
بازگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه باعث می شود که همه اطلاعات موجود در آن پاک شود اما در صورت موفق نبودن روش های فوق تنها راه شما خواهد بود.
قبل از استفاده از این گزینه توصیه می کنیم که از اطلاعات گوشی خود بکاپ بگیرید.
ریست فکتوری گوشی از آخرین اقدامات موثر در این زمینه محسوب می شود.
برای انجام این فرآیند به بخش reset settings رفته و گزینه مربوط به factory data reset را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که با انجام این عملیات کلیه داده ها، اطلاعات و فایل های موجود بر روی گوشی برای همیشه از بین خواهند رفت.
به همین جهت مناسب است که قبل از آغاز فرآیند ریست فکتوری دستگاه، نسبت به گرفتن بک آپ اقدام کنید.
می توانید قبل از ریست فکتوری برای اینکه از مفید بودن این کار مطمئن شوید می توانید با تعمیرکاران نمایندگی تعمیرات موبایل دلتافیکس مشورت کنید خط مشی و سیاست کاری مجموعه ی دلتافیکس بر پایه ی احترام و تکریم مشتریان و هم چنین صیانت و حفاظت از حریم خصوصی و اطلاعات شخصی مراجعه کنندگان می باشد.
*با همهی این ها کند شدن گوشی به مرور زمان به دلیل عمر قطعات داخلی آن ها یک حقیقت غیرقابل انکار است اما با رعایت نکات ساده می توانیم تا سال ها به نحو مطلوبی از گوشی خود بهره ببریم.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دلتافیکس می باشد.
طراحی، توسعه و سئو در آژانس بهسون