صنعت پرینتر نیز مانند سایر صنایع در حال پیشرفت است، همواره یکی از مواردی که موجب نارضایتی کاربران می شود مشکلات ناخواسته است که در پرینترهای آن ها به وجود می آید. همانطور که می دانید مشکل در پرینترها یک امر عادی است، برای رفع مشکلات جزیی و عمومی در پرینترها خوب است که خودمان با کسب اطلاعات آنها را برطرف کنیم در صورتی که مشکلات با روش های ساده قابل حل نبود باید از متخصصان تعمیرات ماشین های اداری کمک بگیریم. در این قسمت قصد داریم به رفع مشکل ناخوانا بودن متن چاپ شده توسط پرینتر بپردازیم، در این مقاله همراه ما باشید.
برخی از مشکلاتی که در هنگام چاپ پیش می آید شاید ساده باشد و با تغییر تنظیمات یا کارهای غیر تخصصی کوچک رفع شود اما اگر به طور کلی شناخت خوبی نسبت به پرینتر به دست بیاوریم، می توانیم با اقدام به موقع جهت تعمیر پرینتر خود از ایجاد خسارت بیشتر جلوگیری کنیم.
*همیشه به یاد داشته باشید که با رفع چند مشکل ساده نمی شود به یک تعمیرکار پرینتر تبدیل شد و اگر مشکلات پرینتر شما بیشتر از حد معمول باشد حتما باید از متخصصین تعمیرات پرینتر استفاده کنید، تا مشکلات پرینتر بیشتر نشود.
اطلاعاتی که در این مقاله ارائه شده جهت رفع مشکلات اولیه پرینتر برای ناخوانا بودن متن چاپ شده هست، اما شاید همین هم بتواند کمک زیادی به متخصصین و تکنسین ها شبکه و آی تی در سازمان ها و شرکت ها کند و در زمان و هزینه ی تعمیرات باعث صرفه جویی شود، همچنین برای کاربران خانگی نیز مفید و کارآمد است.
کیفیت کار یک پرینتر فقط به خود پرینتر بستگی ندارد بلکه کارتریج جوهر افشان یا تونر درام نیز ار عوامل موثر در آن هستند.
نوع کاغذ نیز بر کیفیت چاپ تاثیر می گذارد، بنابراین مطمئن شوید که کاغذ مناسبی را باتوجه به چاپی که انجام می دهید انتخاب کرده اید.
اگر کاغذ نیز مناسب باشد ممکن است مشکل از تونر باشد:
ابتدا تونر را بیرون بیاورید و به آرامی آن را از یک طرف به طرف دیگر حرکت دهید. تونر را تکان ندهید و مراقب باشید رول تونر را لمس نکنید زیرا می تواند اثر انگشت شما روی تونر بماند، اگر زیاد از پرینتر استفاده نمی کنید احتمال دارد تونر ته نشین شده باشد و باید فعال شود، اگر پرینتر شما به جای تونر از جوهر استفاده می کند چک کنید شاید جوهر خشک شده باشد و باید جایگزین شود.
یکی از مشکلات پرینترها چاپ به صورت ناخوانا یا در اصطلاح تار بودن صفحه است.
به این صورت که تمام صفحه یا قسمتی از صفحه به صورت تار و ناخوانا چاپ شود.
در این مواقع اگر اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید می توانید با اقدام به موقع و هوشمندانه با رفع اولیه این مشکل باعث جلوگیری از ایجاد خسارت های بیشتر در دستگاه پرینتر خود شوید.
با رفع اولیه این مشکل نیز می توانید کیفیت چاپ مناسبی داشته باشید اما بهتر است پرینتر شما توسط متخصصین تعمیرات پرینتر نیز یک بار سرویس شود.
اولین چیزی که در هنگام بروز ناخوانا بودن چاپ باید بررسی شود کارتریج پرینتر است.
معمولا زمانی که تونر کارتریج در حال تمام شدن است صفحه های چاپ شده به صورت کمرنگ و ناخوانا و یا کمرنگ پر رنگ یعنی چاپ غیر یکنواخت چاپ می شوند.
در واقع پودر یا همان تونر به دلیل اینکه کم شده و به مقدار کافی روی درام قرار نمی گیرد و باعث می شود چاپ به صورت کمرنگ، تار، ناخوانا و با کیفیت پایین صورت بگیرد.
در این مواقع اگر نیاز ضروری به چاپ چند صفحه دارید می توانید به صورت موقتی این مشکل را رفع کنید:
-کارتریج را از پرینتر در آورید و کمی تکان دهید تا تونری که داخل کارتریج است کمی جا به جا شود سپس کارتریج را سر جای خودش قرار دهید و دوباره اقدام به چاپ کنید، با این روش می توانید تعدادی برگه را چاپ کنید و مشکلاتان به صورت موقتی حل می شود.
اما برای دفعه ی بعد باید به یاد داشته باشید که کارتریج را جهت شارژ تونر به مرکز تعمیرات ماشین های داری ببرید تا کارتریج شما را شارژ کنند.
یکی از قابلیت های پرینترهای HP قابلیت چاپ اقتصادی یا همان Economode است.
اگر تنظیمات پرینتر HP خود را روی این حالت قرار بدهید از تونر کمتری برای چاپ استفاده می شود.
بنابراین در این حالت چاپ به صورت کمی کمرنگ تر انجام می شود.
اگر پرینتر شما کمرنگ چاپ می کند باید تنظیمات پرینتر را چک کنید تا مطمئن شوید قبلا تنظیمات آن روی چاپ اقتصادی بوده یا خیر؟!
اگر روی این حالت بود از آن حالت خارج شوید و دوباره اقدام به چاپ کنید.
اگر کیفیت چاپ پایین هست بهتر این است که حالت پرینت را از Economode در بیاورید و روی حالت Higher Quality قرار بدهید.
احتمال دارد که شما نیز با این مشکل مواجه شده باشید که صفحه چاپ شده به صورت سایه دار است انگار که مطالب چند بار روی هم چاپ شده اند.
اگر میپرسید که چرا پرینت ها به صورت سایه دار یا تکراری بر روی هم چاپ می شوند؟
باید بگوییم که دلایل متعددی برای این مشکل وجود دارد:
-دلیل اول می تواند بروز یک مشکل در قسمت پاور یا High Voltage (های ولتاژ) باشد.
در این مواقع پاور به درستی عمل نمی کند و پودر منتقل شده به درام به صورت کامل بر روی کاغذ قرار نمی گیرد و با چرخش مجدد درام یک کپی کم رنگ تر از تونر به جای مانده بر روی درام، روی کاغذ قرار می گیرد.
-دلیل دومی که می تواند باعث بروز این مشکل شود شاید به دلیل استفاده از کارتریج های نامرغوب باشد، کارتریج های نامرغوب به دلیل کیفیت پایینی که دارند شاید از کارتریج های اصلی ارزان تر باشند اما بدانید که به دلیل خرابی قطعات داخلی دیگر در نهایت هزینه شما نسبت به این که کارتریج اصلی را تهیه کنید کمتر نخواهد شد.
(همراهان عزیز این مقاله در صورتی که می خواهید کارتریج پرینتر خود را عوض کنید یا نیاز به تعمیرات و سرویس دارید با خیال راحت با همکاران دلتافیکس جهت تعمیرات پرینتر در ستارخان تهران تماس بگیرید مجموعه دلتافیکس با تکیه بر دانش فنی و تجربه ی بالا و هم چنین تضمین استفاده از قطعات اصلی و اورجینال در تعمیر انواع موبایل ، تبلت، لپتاپ و ماشین های اداری در کمترین زمان ممکن اقدام به ارائه ی خدمات مینماید.)
*نکته ای که حتما باید به آن توجه کنید این است که کارتریج ها دارای عمر مشخص و تعدا پرینت مشخصی هستند که در مواردی که از کارتریج های غیر اصلی استفاده می شود تعداد پرینت ها به مقدار قابل توجهی کم تر از کارتریج اصلی می باشد.
-دلیل سومی که میتوان به آن شک کرد که چاپ به صورت سایه دار شده، عدم کارکرد صحیح فیوز و قطعات داخل آن است.
در این صورت باید حتما به متخصصین تعمیرات پرینتر مراجعه کنید.
برای رفع مشکل گیر کردن کاغذ در پرینتر به مقاله زیر مراجعه کنید:
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به دلتافیکس می باشد.
طراحی، توسعه و سئو در آژانس بهسون